ABD’nin BM Temsilcisi: “İran’a Yaptırımların Artırılmasının Faydası Yok”

  • 13 Ocak 2015
  • 697 kez görüntülendi.
ABD’nin BM Temsilcisi: “İran’a Yaptırımların Artırılmasının Faydası Yok”

      ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, İran’a uygulanacak yeni yaptırımların müzakerelerin yeniden başlamasına zarar vereceğini söyledi. Power, Louisville Üniversitesi’nde ABD’nin dış politikası üzerine yaptığı konuşmada, İran ile  5+1 grubu (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya) ülkeleri arasında yürütülen müzakerelere ilişkin değerlendirmede bulunarak bu müzakerelerden olumlu sonuç çıkacağı konusunda umutlu olduğunu söyledi.

       İran’ın nükleer silaha sahip olmaması konusunda hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar arasında konsensüs olduğunu vurgulayan Power, İran’ın müzakere masasına oturmasında yaptırımların etkili olduğunu bunun için de yaptırımların şiddetlenerek artırılması gerektiği yolundaki görüşlere temasla bunun doğru olmadığını ve artık yaptırımların artırılmasının faydasız olduğunu bildirdi.

       Power, bazı Kongre üyelerinin İran’a uygulanan ABD yaptırımlarının artırılması gerektiğine inandıklarını anlatarak, “ABD yönetimi olarak İran’a uygulanan yaptırımların artırılmasının nükleer müzakerelere dramatik şekilde zarar vereceğine inanıyoruz. Yeni yaptırımlar uygulamak müzakere sürecini çok büyük ihtimalle sona erdirir” dedi.

Böyle bir durumda İran’ın müzakerelerin sonlanmasından ABD’yi sorumlu tutabileceğini de ifade eden Power, yeni yaptırımların, müzakereleri birlikte götüren diğer ülkelerin de tepkisini çekeceğini söyledi.

Power, uluslararası konsensüs olmadan uygulanacak yaptırımların yeterince etkili olmayacağına da işaret ederek, “Eğer nükleer konusunda yaptırım tetiğini biz çekersek İran yerine kendimizi izole etmiş oluruz” diye konuştu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.