ABD’nin BMGK’daki “İran politikası” başarısız kalmıştır

  • 02 Şubat 2018
  • 921 kez görüntülendi.
ABD’nin BMGK’daki “İran politikası” başarısız kalmıştır

29. Uluslararası Asya Partileri Konferansı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, gazetecilere bazı açıklamalarda bulundu.

29. Uluslararası Asya Partileri Konferansı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Siyasi İşler Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, gazetecilere, “ABD’nin Yemenli bir füzenin kalıntılarını göstermek için BM Güvenlik Konseyi üyelerini bir araya toplaması tamemen yapmacık bir gösteriydi; oturuma getirilen parçaların nereden toplandığı bile belli değildi” açıklamalarında bulundu.

Irakçi konuşmasına şunları da ekledi: ABD, geçen sene boyunca İran’ın ayağını BMGK’ya açmak istiyordu ancak onların bu yöndeki çabaları başarısız kaldı. Füze programı, Yemen tutmu ve ülke içinde ortaya çıkan bazı kargaşalardan dolayı İran’a karşı BMGK’yı toplamaya çalışan ABD ise her defasında daha fazla yalnız kalmıştır.

Dışişleri Bakanı Siyası İşler Yardımcısı ilaveten, “Amerika’nın son yaptığı ise İran’da meydana gelen kargaşaları kullanarak ülkemizi BMGK’da mahkum etmeye çalışmasıydı. Fakat Güvenlik Konseyi’nin o oturumu da tüm üyelerin nükleer anlaşmayı desteklemesi sonucunu beraberinde getirerek ABD’nin yine izole edilmesine neden oldu. Oturum ardından tanık olduğumuz tepkiler diğer ülkelerin ABD’nin bu konudaki davranışını beğenmediğini gösteriyordu. Böylece Amerika, kesinlikle bu yollarla amaçlarına varamayacak” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.