ABD’nin bölgedeki askeri hareketliliğini izliyoruz

  • 15 Eylül 2018
  • 1.466 kez görüntülendi.
ABD’nin bölgedeki askeri hareketliliğini izliyoruz

Semnan elayetini ziyaret eden İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Selami, bu eyalete bağlı Mehdişehr kentinde bir konuşma gerçekeştirdi.

Semnan elayetindeki Medişehr’de halka hitap eden İran Devrim Muhafızları Komutan Vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Mehdişehr kentinin Azam Hüseyniyesi’nde konuşan Tuğgeneral Selami, ABD’nin bölgedeki askeri hareketliliğin İran Silahlı Kuvvetleri tarafından izlelendiğini belirterek, “ABD’nin İran’a karşı bir savaş seçeneği söz konusu değil, çünkü bu konuda ne iç siyasi koşullara sahip ne de ekonomik güce. Öte yandan hiçbir ülke onlarla ortaklık yapamaz. Dolayısıyla ABD, İran ile herhangi bir savaş başlattığı zaman bunun kaybeden tarafı kendisinin olacağını biliyor” dedi.

Direniş cephesinin gösterdiği büyük azimle düşmanların Suriye’yi işgal edip parçalamasına izin vermediğini hatırlatan Tuğgeneral Selami, Suriye ile Irak’ta kutsal türbelerin korunmasıyla birlikte düşmanların hayllerinin gömlüldüğünü kaydetti.

Tuğgeneral Selami, Devrim Muhafızları tarafından Irak’ın kuzeyindeki teröristlerin mevzilerine yapılan füzeli saldırıya işaret ederek, “Birkaç gün önce, füzelerimiz tekrar (düşmanlara doğru) uçtu. Düşmanlarımız her yerde bize zarar vermek isterse verecek tepkimiz çok sert ve yılıcı olduğunu gösterdik” değerlendirmesinde bulundu.

Son günlerde İran Devrim Muhafızları, IKBY’deki bölücü terör örgütlerinin karargahı ile kampının 7 adet kısa menzilli füzeyle vurulduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.