ABD’nin direniş gruplarının sitelerini bloke etme girişimine El-Nuceba hareketinden tepki

  • 24 Haziran 2021
  • 2.642 kez görüntülendi.
ABD’nin direniş gruplarının sitelerini bloke etme girişimine El-Nuceba hareketinden tepki

Irak el-Nuceba hareketi, ABD’nin direniş gruplarıyla bağlantılı internet sitelerini engelleme hareketini “hırsızlık” olarak nitelendirdi.

Fars Haber Ajansı’na göre, El-Necba hareketi Çarşamba günü yayınladığı bildiride, bu eylemin ABD’nin internet ve uydular aracılığıyla tüm dünyaya ulaşmaya çalışan yardımsever ve iyilik yanlısı medyadan duyduğu korkuyu gösterdiğini ve baskıcı ABD’nin yalanlarını, aldatmalarını ve yanıltıcı eylemlerini ifşa ettiği için ABD’nin böyle bir girişimde bulunduğunu bildirdi.

Bildiride, ”Irak, Yemen, Filistin, Bahreyn, Azerbaycan Cumhuriyeti, Nijerya ve İran İslam Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizden ABD’nin korkusuna neden olan tüm özgür insanlardan bu işbirliğini sürdürmelerini bekliyoruz’ denildi.

Bildirinin sonunda diğer direniş üsleriyle birlikte ABD tarafından bloke edilen Filistin El-Yovm da baskıya tepki gösterdi.

Sözkonusu site, özellikle siyonist rejim İsrail’in Gazze Şeridi’nin mazlum halkına karşı son 12 günlük savaşında, her zaman güncel Filistin meselelerini ele almış ve dikkatleri üzerine çekmiştir.

ABD Adalet Bakanlığı, Salı akşamı el-Alem, Press TV ve El-Mesire de dahil olmak üzere çeşitli direniş sitelerini engellemişti.

Bu arada İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, İran merkezli sitelere ABD tarafından el konulmasına tepki göstererek, bunu ABD’nin küresel ifade özgürlüğünü baltalamaya ve medya alanındaki bağımsız sesleri susturmaya yönelik sistematik bir girişimi olarak nitelendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.