ABD’nin en yetkili kamu sağlığı uzmanı Fauçi: ABD’de korona kaygı verici boyutta

  • 15 Ağustos 2020
  • 1.397 kez görüntülendi.
ABD’nin en yetkili kamu sağlığı uzmanı Fauçi: ABD’de korona kaygı verici boyutta

ABD’nin en yetkili kamu sağlığı uzmanı ve Koronavirüs’le Mücadele Görev Gücü üyesi Dr. Anthony Fauci, 12 Ağustos günü, Mayıs ayından bu yana ABD’de Koronavirüs nedeniyle en fazla ölüm vakasının kayıtlara geçmesinden sonra yaptığı açıklamada, ABD’nin pandemiyle mücadele tarzından memnun olmadığını söyledi.

Dr. Fauci, Perşembe günü National Geographic’in düzenlediği panelde, “Benim bulunmayı umduğum noktada olmadığımız kesin. Son derece ciddi, tarihi bir pandeminin ortasındayız” dedi. Koronavirüs’ün ortadan kaybolmama olasılığının yüksek olduğuna değinen Dr. Fauci, sağlık yetkililerinin vaka sayılarını “düşük seviyeye” çekmeye çalışabileceğini kaydetti.

Vaka sayılarının artmaya devam etmesinin kendisini kaygılandırdığını söyleyen Fauci, ABD’nin sayıları düşürme gücü olduğunu ve bunu başarabileceğine inandığını belirtti.

Dr. Fauci, bazı eyaletlerin vaka sayılarında artış gözlenirken Arizona, California ve Florida gibi eyaletlerin ilerleme kaydettiğini ve “daha az enfeksiyon ve ölüm vakası, daha az hastaneye kaldırılan hasta” olduğunu söyledi.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, hükümetlerin salgınla mücadelede “her şeyi” yapmaları gerektiğini, test, tecrit ve hastaların tedavisinin yanı sıra bu hastaların temas ettiği tüm kişilerin izinin sürülmesi ve karantinaya alınmalarının şart olduğunu kaydetti.

Bu arada Amerika’da yaşanan korona vakalarında Trump yönetiminin kayda değer bir iş çıkarmaması Trump’ın seçimleri şimdiden kaybetmesine neden olacağı yorumları yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.