ABD’nin Fars Körfezi’ndeki yenilgisi; dünyanın büyük gücü iddiasındaki devlet için büyük rezalet

  • 07 Kasım 2021
  • 1.075 kez görüntülendi.
ABD’nin Fars Körfezi’ndeki yenilgisi; dünyanın büyük gücü iddiasındaki devlet için büyük rezalet

Ä°ran CumhurbaÅŸkanlığı Filistin Halkının Devrimini Destekleme Komitesi baÅŸkanı, ”Fars Körfezi’nde ABD’nin nasıl yenildiÄŸini gördünüz. Bu, tüm dünyaya hakim olduÄŸunu iddia eden bir güç için büyük bir rezalet, ama Ä°slam Cumhuriyeti onları hırsızlık yapmalarını engelliyor” dedi.

Muhabirimizin bildirdiÄŸine göre, Ayetullah Muhammed Hasan Ehteri, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin kuvvetle ABD’ye diz çöktürdüğüne iÅŸaret ederek,”Bugün Amerika ve emperyalizmle mücadele kavramının, emperyalist karşıtı kelime olarak Ä°ngilizceye, Fransızcaya, Arapçaya ve her yere girdiÄŸini ve bütün milletlerin rahmetli Ä°mam’ın ideolojisinde hareket ettiÄŸini” söyledi.

Ehteri, ”Siyonist Ä°sraillilerin Filistinlileri yok etmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Filistin’in komÅŸu ülkelerden birine devredilmesi imzalanmıştı, ancak bugün Ä°srailli politikacıları alternatif bir ülke düşünmeleri gerektiÄŸini söylüyorlar zira artık Filistin’de kalamıyorlar ve artık Ä°srail’in yolun sonuna geldiÄŸini diyebiliriz ” diye devam etti.

Bilindiği gibi İran Devrim Muhafızları donanmasının kahramanları, Umman Denizi sularında zamanında ve etkili  bir girişimde bulunarak, Amerikan gemisinin bir tankerden petrol çalma operasyonunu engelledi.

Aynı zamanda Haliburn Harekatı’nı yürüten Devrim Muhafızları donanmasının kahramanları, tankerin güvertesini ve kontrolünü de ele geçirerek gemiyi Ä°ran karasularına yönlendirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.