ABD’nin Hamas Lideri Heniyye’yi Terör Listesine Alma Kararı Gazze’de Protesto Edildi

  • 02 Şubat 2018
  • 978 kez görüntülendi.
ABD’nin Hamas Lideri Heniyye’yi Terör Listesine Alma Kararı Gazze’de Protesto Edildi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın ABD’nin hareketin Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’yi terör listesine alma kararını proteste etmek için düzenlediği protesto yürüyüşüne yüzlerce Filistinli iştirak etti.

Dün akşam (1 Şubat Perşembe) kılınan yatsı namazından sonra Gazze şehrinin batısındaki camilerden çıkan cemaat Hamas lideri İsmail Heniyye, hareketin Gazze’deki başkan yardımcısı Halil El-Hayye ve birkaç Hamas liderinin ön safta yer aldığı yürüyüşe iştirak ederek Amerika’nın Heniyye ile ilgili kararını telin ettiler.

Yürüyüşe katılan eski esirlerden İyad Ebu Fenune,   “asıl terör Filistinli çocukları katleden işgalci İsrail’dir” diyerek, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını da kınadıklarını söyledi.

Ebu Fenune yaptığı açıklamada “asıl terör, toprağımıza işgalci bir varlığı yerleştirip, Filistin evlerini bombalayıp yıkması için Amerika’nın silah, mal, uçak ve füzeleriyle donatmasıdır” dedi.

Siyonist işgal rejiminden yana tavır alan, Filistin halkının hak ve hukukunu inkar eden ve onun direniş hakkını yok sayan ABD, 31 Ocak Çarşamba günü İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’yi terör listesine aldı.

Washington daha önce hareket liderlerinden Yahya Es-Sinvar, Ruhi Müştehi, Muhammed Dayf ve Fethi Hammad’ı terör listesine almıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.