ABD’nin intikam korkusu; Beyaz Saray, Pompeo ve Hook’un korumasını genişletti

  • 14 Ocak 2023
  • 125 kez görüntülendi.
ABD’nin intikam korkusu; Beyaz Saray, Pompeo ve Hook’un korumasını genişletti

Amerika’nın İran’ın Kasım Süleymani suikastçılarına karşı sert bir intikam alacağından duyduğu korku artarken, ABD Başkanı Joe Biden , Dışişleri Bakanı ve ABD’nin İran meseleleriyle ilgili eski kıdemli danışmanı Mike Pompeo ve Robert Hook’u korumak için güvenlik tedbirlerini bir kez daha genişletti.

Geçen hafta ABD Dışişleri Bakanlığı, ülke Kongresine yaptığı ayrı uyarılarda Pompeo ve Hook’a yönelik tehditlerin hala “ciddi ve inandırıcı” olduğunu duyurdu.Donald Trump’ın başkanlık döneminde Hook, İran işleriyle ilgili özel elçisiydi.

Trump’ın 2018’de İran’la yaptığı nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından Hook ve Pompeo, Tahran’a yönelik “maksimum baskı” politikasının önde gelen iki figürü oldu.

General Süleymani’nin öldürülmesi emrini doğrudan veren Trump’ın yanı sıra İran, Ocak 2020’de Bağdat’ta öldürülmesinden Pompeo ve Hook’u sorumlu tuttu ve İran’ın yiğit komutanının intikamını alma sözü verdi.

ABD Dışişler Bakanlığı’nın uyarısı 5 Ocak’ta Kongre’ye gönderildi ve Beyaz Saray Diplomasi Departmanı, Ocak 2021’de görevi sona erdikten sonra Hook’un korumasını 10. kez uzattı.Ayrıca bu, ABD Dışişler Bakanlığı’nın Pompeo’nun dokunulmazlığını ve korumasını yedinci kez uzatışı.Pompeo ile ilgili dikkat çekici olan şey, normalde Dışişler Bakanı’nın Beyaz Saray’daki hizmetinin sona ermesinden sonra yalnızca birkaç aylık hükümet güvenlik önlemleri alması ve genellikle bu korumanın uzatılmamasıdır.

Dışişler Bakan Vekili John Brass, Pompeo’nun korumasının genişletilmesiyle ilgili olarak, “Eski Dışişler Bakanı Mike Pompeo’ya yönelik özel tehdidin yürürlükte kaldığını burada duyuruyorum” dedi.Bress, Hook’a yönelik tehdide atıfta bulunmak için benzer sözler söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.