ABD’nin Katil Polisi Ä°stifa Etti…

  • 30 Kasım 2014
  • 725 kez görüntülendi.
ABD’nin Katil Polisi Ä°stifa Etti…

ABD’nin Missouri Eyaleti’nde silahsız siyahi genç Michael Brown’ı öldüren polis memuru Darren Wilson görevinden istifa etti.

Wilson’ın avukatı Neil Bruntrager, olayın meydana geldiÄŸi 9 AÄŸustos’tan bugüne kadar idari izinde olan müvekkilinin Ferguson Polis Merkezi’ndeki görevinden ayrıldığını duyurdu.

St. Louis Post-Dispatch gazetesine açıklama yapan Wilson da görevden kendi isteğiyle ayrılmadığını, kendisi için yapılan tehditler ve Ferguson polisindeki diğer meslektaşlarının hayatlarını tehlikeye atmamak için bu kararı almak durumunda kaldığını bildirdi.

Öte yandan jürinin Darren Wilson’ın yargılanmasına gerek görmemesine iliÅŸkin protestolar devam ediyor.

Ferguson polis merkezi önünde toplanan göstericiler, adalet talep eden sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Oturma eylemi yaparak bir süre caddeyi trafiğe kapatan göstericilerle polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Yolu boşaltmaya çalışan polis, direnen bazı göstericileri gözaltına aldı.

Kaldırımda protestolarını sürdüren gruptaki bir kişi yanında getirdiği ABD bayrağını yaktı.

Jürinin, Darren Wilson’ın 9 AÄŸustos’ta 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown’ı tabancayla öldürmesine iliÅŸkin takipsizlik kararı vermesinin ardından ülke genelinde protestolar gerçekleÅŸtirilmiÅŸ ve Wilson’ın yargılanması talepleri dile getirilmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.