ABD’nin saldırısına Ä°srail, Arabistan, Türkiye ve Ä°ngiltere destek veriyor

  • 07 Nisan 2017
  • 1.251 kez görüntülendi.
ABD’nin saldırısına Ä°srail, Arabistan, Türkiye ve Ä°ngiltere destek veriyor

Amerika’nın Suriye’nin hava üssüne saldırmasına Arabistan, Türkiye, Ä°ngiltere ve Ä°srail gibi teröristlerin hamilerinden destek geldi. Amerika

Amerika’nın Suriye’ye yönelik  füze saldırısının ardından Suudi Arabistan, bu saldırı kararını Trump tarafından alınmış cesurca bir karar olarak nitelerken, bunun Suriye’de kimyasal silah kullanılmasına karşı bir tepki olarak gösterdi.

Sözde ‘Suriye milli muhalifleri koalisyonu’  basın sorumlusu Ahmed Ramazan da, bugün yaptığı açıklamada, Amerika’nın sözkonusu saldırısını yerinde bir saldırı olarak nitelerken desteklerini bildirdi ve Amerika’nın Suriye ordusunun hava gücünü ortadan kaldırmak istediÄŸini söyledi.

Bu arada Ä°ngiltere baÅŸbakanlık sözcüsü de, Amerika’nın saldırısını, Suriye’de Suriye yönetimi tarafından yapıldığını iddia ettiÄŸi kimyasal saldırıya verilmiÅŸ yerinde bir tepki olarak niteledi.

Öte yandan ırkçı Ä°srail baÅŸbakanı Netanyahu da, yayınladığı bildiriyle, Trump’ın bu kararını  memnuniyetle karşıladı.

Avustralya baÅŸbakanı da  ABD’nin Suriye’ye saldırısını uygun bir cevap olarak nitelerken Türkiye baÅŸbakan yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, bu saldırıyı olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Bahreyn dışiÅŸleri bakanlığı da,  yayınladığı bildiriyle, Amerika’nın  bu açık tutumunun Suriye buhranının sona ermesine yönelik  çabaların güçlenmesine vesile olacağını iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.