ABD’nin Suriye’ye saldırısı uluslararası kanunların açıkça çiğnenmesidir

  • 16 Nisan 2018
  • 1.126 kez görüntülendi.
ABD’nin Suriye’ye saldırısı uluslararası kanunların açıkça çiğnenmesidir

Irak İslami Yüksek Meclisi, yayınladığı bildiriyle, Amerika, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye saldırısını kınarken bunun çok açık bir şekilde uluslararası kanunların çiğnenmesi olduğunu bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Irak İslami Yüksek Meclisi, dün yayınladığı bildiride, Suriye halkı ve devletine desteğini bildirirken, bu saldırının bağımsız bir ülkenin milli hakimiyetine yapıldığını belirterek, bunun tehlikeli bir askeri girişim olduğunu ve aynı zamanda uluslararası anlaşmaların çiğnenmesi olduğunu bildirdi.

Öte yandan Irak Nüceba hareketi de dün yazılı bir açıklama yaparak başbakan haydar İbadinin direktifleri doğrultusunda Irak-Suriye sınırında her türlü saldırganca tutuma gerekli karşılığı vrmek için teyakkuzda bulunduklarını bildirmişti.

Bu arada Irak’ın başkenti Bağdat’ta binlerce kişi, Tahrir Meydanı’nda toplanarak Suriye’ye yönelik sözkonusu saldırıyı kınadılar.

Amerika’nın bölgedeki siyasetlerini attıkları sloganlarla kınayan protestocular, Amerikan bayrağını yaktılar ve Amerika’yı terörizmin en büyük hamisi olarak nitelediler.

Gösteride konuşma yapanlardan Nasır el’Halefi, Suriye devletinin terör örgütü IŞİD’in işini  bitirmek üzereyken Amerika’nın askeri saldırı düzenleyerek  gerçekte teröristlerin yok edilmesine karşı olduğunu göstermek  ve de teröristlere moral vermek istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.