ABD’nin Venezuela aleyhinde darbe girişi ifşa oldu

  • 10 Mayıs 2020
  • 7.740 kez görüntülendi.
ABD’nin Venezuela aleyhinde darbe girişi ifşa oldu

Amerikan medyasından bir gazetenin ifşasına göre, Amerika, Venezuela muhaliflerine Amerikan güvenlik şirketi kanalıyla yardım ederek Venezuela’da kanuni cumhurbaşkanını devirmeye çalışıyor.

Washington Post gazetesinin haberine göre, Amerika’nın Venezuela’daki yönetimi devirmek ve muhaliflerle işbirliği yaparak bu hedefini gerçekleştirmek için bir güvenlik şirketi ile geçen yıl ekim ayında 213 milyon dolarlık anlaşma yaptığı ortaya çıktı.

Bu arada Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 3 Mayıs’taki sızma ve suikast girişiminin emrini vermekle suçladığı ABD Başkanı Donald Trump’tan cevap geldi.

Fox News’a konuşan ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonunda Venezuella’ya sızıp Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu öldürme girişimi başarısızlığa uğrayan ABD’li paralı askerlerin gerisinde kendi yönetiminin olduğuna dair suçlamaları reddetti.

Maduro’nun sosyalist yönetimini devirme niyetini gizlemeyen Trump, ancak bu çapta bir operasyona bu kadar küçük bir grupla kalkışmayacağını ifade etti.

ABD Başkanı “Bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Bence hükümetin bununla hiçbir ilgisi yok ve neler olup bittiğini öğrenmem lazım” diyerek ekledi: “Biz Venezüella’da bir şey yaparsak bu şekilde olmaz. Biraz farklı olur. Ona işgal derler.”

Venezuela İletişim, Turizm ve Kültürden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez, 3 Mayıs’tan bu yana ülkeye silahlı eylem ve darbe yapmak amacıyla gelen 23 kişinin yakalandığını açıkladı. Rodriguez, düzenlediği basın toplantısında, ülkeye sızmaya çalışırken yakalananların operasyonu yalnız yapmadığını, bu kişileri dışarıdan ABD Başkanı Trump yönetiminin, içeriden muhalif lider Juan Guaido öncülüğündeki sağ kesimin desteklediğini öne sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.