Abdullahiyan: Bazı ülkelerin Irak, Suriye ve Yemen’de terörist grupları kullanmak istemesinden kaygılanıyoruz

  • 22 Ağustos 2015
  • 734 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Bazı ülkelerin Irak, Suriye ve Yemen’de terörist grupları kullanmak istemesinden kaygılanıyoruz

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyn Emir Abdullahiyan, bazı ülkelerin Irak, Suriye ve Yemen’de terörist grupları kullanmak istemesinden kaygılandıklarını dile getirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika Bölgelerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyn Emir Abdullahiyan, Almanya’da Alman mevkidaşı ile görüştü. Emir Abdullahiyan bu görüşmede Ortadoğu, Fars Körfezi ve Kuzey Afrika krizlerini değerlendirdi.

İranlı yetkili Almanya’nın bölgesel krizlerin çözümü yönündeki olumlu yaklaşımı ve bu krizlerin halledilmesi için iki ülkenin siyasi ve gerçekçi strateji hususundaki ortak bakışlarının, iki ülke arasında bölgesel ve uluslararası arenada etkin ve yapıcı işbirliğine dönüşmesini umduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, radikalizm ile terörizmin uluslararası düzeydeki tehdidine işaret ederek İran’ın Suriye, Irak ve Yemen gibi bölgesel krizler konusundaki görüşünü ve bazı oyuncuların kendi siyasi amaçlarına ulaşmak için terörist grupları araç gibi kullanmak istediğinden duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Uluslararası istikrar ve güvenlikten yana olan bütün ülkelerin Ortadoğu’nun karmaşık durumuyla ilgilenmeleri gerektiğini vurgulayan Emir Abdullahiyan, İran ile Almanya’nın bölgesel krizleri bitirmeye dönük ikili ve çok boyutlu siyasi yöntemler konusunda uzlaşmalarını istedi.

Almanya Dışişleri Bakan Yardımcısı Markus Ederer de bu görüşmede Almanya’nın Nükleer Anlaşma’ya varılması için gösterdiği çabaya değinerek “Bugün İran ile Almanya arasında çeşitli alanlarda işbirliği yapılması için elverişli koşullar ortaya çıkmıştır” dedi.

Almanya’nın Suriye ile Yemen’de krizin sürmesi ve teröristlerin bu iki ülkede faaliyetlerinin artmasından kaygılandığını söyleyen Ederer “Berlin, sözkonusu krizlerde siyasi çözüm yoluna varılması için daha çok çalışma yapacak” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.