Abdullahiyan: İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’ye destek politikasında herhangi bir değişiklik yok

  • 29 Ekim 2015
  • 897 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’ye destek politikasında herhangi bir değişiklik yok

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’ye destek politikasında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını ifade etti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan bugün İRİB haber ajansına yaptığı açıklamada, Viyana konferansına değinerek, bu konferansın, Suriye’de terörizmle mücadele ve siyasi süreci güçlendirmeye katkı ve Suriye ve bölge gerçeklerini anlamak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Tahran’ın her daim, Suriye’de terörizmle mücadele ve siyasi sürece destek vermiş olduğunu hatırlatan Dışişleri Bakan Yardımcısı, bu durumun aynı şekilde devam edeceğini vurguladı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abullahiyan sözlerinin devamında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı dışlamak isteyenlerin, siyasi süreç çerçevesinde, ancak Suriye halkının kendi kaderi ve Esat için karar alma hakkına sahip olduğunu çok iyi bildiklerini kaydetti.

Bu arada İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi-İMGYK Sekreteri Ali Şamhani de, İran’ın hiç bir ön şartı kabul etmeksizin Viyana’da düzenlenen uluslararası Suriye zirvesine katıldığını açıkladı.

Pakistan temaslarını sürdüren İMGYK Sekreteri Şamhani, Pakistan Başbakanı Danışmanı Sertaç Aziz’le ortak basın toplantısında Viyana’da düzenlenen Suriye zirvesini değerlendirdi.

İran’ın hiç bir önşartı kabul etmeksizin Viyana’da düzenlenen uluslararası Suriye zirvesine katıldığını belirten Şamhani, İran’ın ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı ittifakla işbirliği yapma ihtimalini reddetti.
Şamhani, Tahran’ın teröristlerle yapmacık mücadele eden ittifaklara katılmasının söz konusu olamayacağını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.