Abdullahiyan: İran’ın politikası ülkelerle dostane ilişkilerini geliştirmektir

  • 24 Ekim 2016
  • 968 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: İran’ın politikası ülkelerle dostane ilişkilerini geliştirmektir

İslami Şura Meclis Başkanı Uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran’ın politikasının tüm ülkeler özellikle komşu ve Mislüman ğülkeler ile ilişkilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Filistin’ın Tahran büyükelçisi Selah Elzevavi ile görüşen Abdullahiyan, İslam dünyasında özellikle Filistin konusunda var olan ayrışmayı eleştirerek, İslam dünyasının Filistin konusunda ortak tutum sergilemesi gerektiğini zira bu konunun İslam Dünyasının en önemli meselesi olduğunu söyledi.

Siyonist rejimin bazı bölge ve İslam ülkeleri ile ilişki kurma çabalarının bölgenin zararına olduğunu ifade eden Abdullahiyan, Siyonist rejimin bölgedeki istikrarsızlığın esas kökeni olarak saydı.

İran’ın Filistin halkı ve mücahitlerine desteğinin devam edeceğini ifade eden Abdullahiyan, ABD ve İsrail’in bölge ülkelerinin güçsüzleştirmesi için ortak strateji uyguladıklarını söyledi.

El Zevavi de İran’ın Filistin halkına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, İran’ın büyük ve önemli ülke olduğunu ve her zaman Filistin halkının

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.