Abdullahiyan: Suriye’nin Teröre Karşı Sergilediği Tutumun En Doğru Tutum Olduğu Anlaşıldı

  • 22 Nisan 2015
  • 822 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Suriye’nin Teröre Karşı Sergilediği Tutumun En Doğru Tutum Olduğu Anlaşıldı

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal el Mikdat, Tahran’da İran Dışişleri Bakanının Arap ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin iki ülke halkının çıkarları doğrultusunda geliştirilmesi olanaklarını inceledi.

Suriye’deki siyasi ve saha alanlarında meydana gelen gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, ayrıca bölgede ve uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler ve Suriye halkının teröre karşı direnişini pekiştirme yöntemleri incelendi.

Suriye’de teröre karşı mücadelenin seyri ve sağlanan başarılara ilişkin bir anlatım sunan Mikdat, Suriye’nin, halkı ve ordusu sayesinde kendisine karşı hazırlanan büyük bir komployu ifşa ettiğini ve Suriyelilerin sergiledikleri destansı direnişin muazzam bir zaferle taçlandırılacağını vurguladı.

Suriye halkının karşılaştığı bütün zorluklara ve zulme karşı direnmeye devam ettiğine dikkat çeken Mikdat; Suriye’nin Yemen’le ilgili İran’ın sunduğu 4 maddelik çözüm önerisini desteklediğini belirtti.

Öte yandan Suriye’de teröre karşı sağlanan başarıları İran tarafından takdir edildiğini övgülü cümlelerle dile getiren Abdullahiyan; Suriye’de terörü destekleyen tarafların nerdeyse tamamının Suriye’nin 4 yılı aşkın bir süredir teröre karşı sergilediği tutumun en doğru tutum olduğunu idrak etmeye başladığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.