Abdullahiyan: Viyana’da çözümsüz kalan sorunları çözmek Amerikan tarafının iradesine bağlı

  • 15 Mart 2022
  • 200 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Viyana’da çözümsüz kalan sorunları çözmek Amerikan tarafının iradesine bağlı

İran dışişleri bakanı, Viyana görüşmelerinin durmadığını ve Viyana’da çözümsüz kalan sorunların çözülmesinin Amerikan tarafının iradesine bağlı olduğunu söyledi.

Viyana’da 8 Şubat’ta başlayan yaptırımların kaldırılması konulu sekizinci tur müzakerelere Cuma günü ikinci kez ara verilmişti.

Fars Haber Ajansı’na göre, Hüseyin Emir Abdullahiyan Pazartesi günü Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Viyana müzakerelerinin durmadığını, ancak AB’nin koordinasyonuyla müzakerelerde kısa bir duraklama olduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, İran’ın baş müzakerecisinin iyi, güçlü ve kalıcı bir anlaşmaya varma çabalarını ciddi bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, İran’ın nükleer müzakerelerde anlaşmaya varma konusunda çok ciddi olduğunu söyledi.

Sözkonusu telefon görüşmesinde Umman Dışişleri Bakanı da, iki ülke arasındaki olumlu ilişkilere övgüde bulunarak, bazı ikili meseleleri açıkladı ve İran’ın rasyonel duruşunu takdirle karşılayarak, Umman’ın çeşitli krizlerin çözümü alanında her zaman tartıştığını ve müzakere ettiğini ve ilerleme yolunda olduğunu söyledi.

Umman dışişleri bakanı,  Viyana müzakerelerinde nihai bir anlaşmaya varılması umudunu dile getirerek, bunu tüm tarafların ve bölgenin çıkarına olarak nitelendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.