Abdullahiyan, Yemen Ensarullah Hareketi Heyeti ile görüştü

  • 28 Aralık 2015
  • 823 kez görüntülendi.
Abdullahiyan, Yemen Ensarullah Hareketi Heyeti ile görüştü
İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika ülkelerinden sorumlu yardımcısı, Yemenli grupların görüşmeler sonucu Yemen halkının çıkar ve güvenliğini garanti altına almalarını temenni etti.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Tahran’da Muhammed el-Buheyti başkanlığındaki Yemen Ensarullah Hareketi heyeti ile görüşmesinde konuşan İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Arap ve Afrika ülkelerinden sorumlu yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran İslam cumhuriyetinin Yemen’le ilgili tutum ve siyasetlerinin her zaman Yemen halkının çıkarları doğrultusunda olduğunu ve Yemen krizinin sonlandırılması amacıyla Yemenli gruplar arasında siyasi görüşmelerden yana tavır ortaya koyduğunu bildirdi.

Abdullahiyan, dış müdahaleye derhal son verilmesi, çok yönlü bir ateşkesin hayata geçirilmesi ve Yemen insani ve ekonomi ablukasının kırılması ve uluslararası topluluğun üzerine düşen sorumlulukların yerine getirtilmesi zaruretini vurguladı.

Yemen heyeti başkanı da bu görüşmede, Yemen iç savaşının sonlandırılması yönünde İran’ın sürdürdüğü çalışmaları takdir ederek, bu ülke direnişinin çok olumlu bir konumda bulunduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.