Abdullahiyan: Yemen Halkına Yönelik Saldırılar, Derhal Durmalıdır

  • 07 Haziran 2015
  • 888 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Yemen Halkına Yönelik Saldırılar, Derhal Durmalıdır

BM genel sekreterinin Yemen işleri özel temsilcisi İsmail Velid eş’Şeyh ve İran dışişleri bakanının Arap ve Afrika işleri yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan arasında Yemen gelişmeleriyle ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Velid eş’Şeyh, Yemen’de siyasi gruplar ile Ensarullah hareketi arasında Yemen buhranının siyasi yolla çözümü konusunda görüşmelerden dolayı umutlu olduğunu dile getirdi.

Eş’Şeyh, görüşmelerin 14 haziran tarihinde başlayacağını ve BM genel sekreteri Ban Ki Muun’un da tarafların görüşlerini birbirine yakınlaştırmak için çabalarını Ramazan ayına kadar sürdüreceğini söyledi.

Emir Abdullahiyan da, sözkonusu görüşmede, BM genel sekreterinin özel temsilcisine Yemen buhranının çözümü konusundaki çabalarından dolayı teşekkür ederken, Suudi rejiminin masum Yemen halkına yönelik hava saldırılarını sürdürmesini sert dille eleştirdi ve bu saldırıların derhal durdurulması gerektiğini bildirdi.

Abdullahiyan, Yemen aleyhinde insanlık dışı muhasaraya da temasla, uluslar arası toplumdan bu insanlık dışı uygulamaya son verilmesi için çaba göstermeleri çağrısında bulundu.

İran dışişleri bakan yardımcısı, Yemen buhranının çözümü konusunda İran’ın sunmuş olduğu 4 maddelik plana da temasla, Yemenli gruplar arasında dış müdahale olmaksızın görüşmelerin yapılması gereğinin altını çizerken, BM’lerin bu kurumun bildirgesi doğrultusunda Yemen’e yönelik saldırı ve işgale karşı tutum sergilemesi gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.