Abdülmelik El-Husi: Amerika Ve İsrail Bizim İlk Düşmanlarımızdır

  • 01 Nisan 2017
  • 1.292 kez görüntülendi.
Abdülmelik El-Husi: Amerika Ve İsrail Bizim İlk Düşmanlarımızdır

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Bedreddin El-Husi Yemen’in Müslüman oluşunun yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu: ‘İslam’ın doğuşuyla birlikte İslam tarihi semalarında bir yıldız gibi parlayan Yemenlilerdi.

Yemen, Yemen’in tarihi ve kimliğinin İslam ile sağlam bağları bulunmaktadır.

Bizim halkımız bugün bu nedenle yani tağuta kulluk etmediği için hedef alınmaktadır. Yemen halkı İslam’ı yok etmek isteyen ve İslam ümmetini hedef alan kafirlerle ve tağutlarla mücadele etmektedir. Yemen halkının büyük ve önemli bir rolü olmuştur ve her zaman İslam ordusunun ilk saflarında yer almıştır ve İslam ümmeti sorunlarla mücadelede onlardan yararlanmıştır.

Düşmanlar bizim kimliğimizi yok etmek istiyorlar. Düşman bize karşı savaşında birçok sorunla karşı karşıyadır ve bu savaş siyasi değildir. Onlar bizi kendilerine köle yapmaya ve bize hâkim olmaya çalışmaktadır. Düşman, uşaklarından insanlıklarını, onurlarını ve dinlerini satın almaktadır.

Suudi-Birleşik Arap Emirlikleri ve Amerika, topraklarımızı, adalarımızı ve dünyanın en önemli deniz yollarından olan Bab’ül Mendeb Boğazını bizden yağmalamak istiyor. Suudiler, Birleşik Arap Emirlikleri ve onların liderleri bütün Yemenlileri aşağılamak istiyor. Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı uşakların mutlak bir şekilde Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri Rejimleri nezdinde bir değeri yoktur ve bu kişiler bu rejimlere kölelik etmektedir. Eğer ilke ve değerleri bir kenara bırakırsak bu düşmanın isteklerini kabul ettiğimiz anlamına gelir. Uşaklar kendilerini çok ucuza satmışlardır.

Düşman bizim zenginliklerimizi yağmalamak için yarış halindedir ve münafıklara biat etmişlerdir. Amerika’nın eski Büyükelçisi Yemen’i el değmemiş bir zenginlik olarak nitelendirmiştir. Onlar bizim umutsuzluğa kapılmamızı isterken, bir halk hükümetine sahip olmamızı istememektedir.

Onlar kendi politika ve diktelerine bağlı küçük bir hükümet istiyorlar. Onların amacı Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri menfaatlerinden sorumlu bir hükümet oluşturmaktır. Siyasi çözüm için birçok fırsat bulunmaktadır ama düşmanlar siyasi bir çözümün değil Yemen’e hâkim olmanın peşindedir.

Bugün Yemen toplumuna girmek ve kültürel saldırı ile İslam’a zarar vermek istiyorlar. Amerika’nın Sana’daki Büyükelçiliği bazı kanallarla Yemen’in dini toplumundaki ahlaki değerlere zarar vermek istemiştir. Düşman, dini ve kültürel saldırılarının yanı sıra Yemenlilerin ahlakına da kapsamlı bir şekilde saldırmıştır. Bütün alimler Yemenlileri tekfirci düşünceye karşı desteklemelidir. Tekficiler İslam adı altında zarar veriyorlar. Tekfirci düşünce Yemenlilerin kimliğini hedef alıyor ve bu İslam ümmetinin karşı karşıya olduğu en kötü saldırıdır. Kültürel saldırı ile mücadele etmeli, kimliğimizi korumalı ve elimizden gelen bütün yollarla bozgunculukla mücadele etmeliyiz.

Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri, Yemenlilerin kimliğini yok etmek, onlara hâkim olmak, Yemenlilerin iradesini kırmak, onları umutsuzluğa düşürmek, Yemenlileri köleleştirmek ve onların menfaatlerini yağmalamak istiyor.

Biz düşmandan esirler aldık ve bizim bazı evlatlarımız da düşmanın elinde esirdir ve biz bu konuda esir değişimine hazırız. Biz düşmanı topraklarımızdan çıkarana kadar direnişimize devam edeceğiz. Birleşik Arap Emirlikleri Lehec eyaletine ulaştıktan sonra esir değişimine engel oldu. Biz sahil savaşına önem veriyoruz ve kabilelerden, Halk Güçlerinden ve gençlerden sahil savaşlarını dikkate almalarını istiyoruz. Amerika, Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin liderliğinde El-Hadide’nin hedef alınması operasyonları mevcuttur. Muhammed Bin Salman hayati bir öneme sahip olan El-Hadide Limanını hedef alma konusunda izin almak için Trump’ın yanına gitmiştir. Biz sonsuza kadar Yemen’i savunacak ve Yemen’i Amerika, İsrail, Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin işgalinden kurtaracağız.

Yemen’de yaptıkları her şey İsrail içindir. Arap Liderleri Zirvesi ölülerin zirvesiydi ve onlar ümmetin temel sorunlarını dikkate almadılar ve Filistin meselesi onların nezdinde ölmüştür. Ölüler toplantısı dünyaya gelmiştir aynı Filistin meselesinin de onlar nezdinde ölü olduğu gibi.

İran’ın nüfuzu işgallere devam etmek için bir bahanedir. Herkes Filistin’in destekleyenin Arabistan değil, İran olduğunu biliyor. Amerika’nın Irak savaşına katılmaya cesareti yok. İran’ın Yemen ve Yemen’i destekleme konusundaki duruşu takdire şayandır. Biz öncelikli düşmanlarımızın Amerika ve İsrail olduğunu vurguluyoruz ve Amerika ve İsrail için İran’ a düşman olmayacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.