Abdulmelik Husi: mütecaviz koalisyon kendi yandaşlarının kanını bile mübah biliyor

  • 02 Eylül 2019
  • 675 kez görüntülendi.
Abdulmelik Husi: mütecaviz koalisyon kendi yandaşlarının kanını bile mübah biliyor

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Suudi koalisyonun Zemar ilinde savaş esirleri hapishanesine saldırısını kınayarak, “bu cinayetin mütecaviz koalisyonun tüm Yemen halkı ve hatta kendi yandaşlarının kanını akıtmanın mübah saydığını” söyledi.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin Husi dün yaptığı açıklamada, “düşmanın savaş esirlerine yönelik cinayeti, onların kinciliği, ahlaki ve insani çöküşü,  mütecaviz koalisyonun şaşırdığı ve çıkmaza girdiğini gösterdiğini” belitti.
Suudi koalisyon savaş uçakları dün sabah en az 7 kez saldırıda bulunarak Zemar ilinin kuzeyini ve bu bölgede bulunan hapishaneyi bombaladı.
Yemen sağlık bakanlığı olayda şimdiye kadar 185 kişinin öldüğü ve yaralandığını, fakat sayının artmasından endişe duyulduğunu belirtti.
El-Husi ayrıca Yemen güneyindeki gelişmelere işaretle, Aden ve Şebva’da yaşanan son gelişmeler, Suudi koalisyonun yerel hainleri kendi hedefleri uğruna nasıl kullandığını, ihanet edenler ve kendi bağımsızlık ve kerametini satanların da çok zavallı ve çaresiz olduklarını bilmeleri gerektiğini söyledi.
Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği askeri koalisyonu, Yemen’e saldırılarından, ve başlattığı savaşın üzerinden 4 yılı aşkın bir süre geçerken bugünlerde vekalet çatışmaları, cinayetleri ve Yemen’in güneyinde kentleri işgal yarışmasına sokmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.