Abrams: İran’a azami baskı sürecek

  • 21 Kasım 2020
  • 2.375 kez görüntülendi.
Abrams: İran’a azami baskı sürecek

Amerika’nın İran işleri özel temsilcisi Elliott Abrams, Washington yönetimi İran İslam Cumhuriyeti’ne azami baskı politikasını sürdüreceğini açıkladı.

Fars haber ajansının haberine göre, Abrams Cuma günü Suud rejiminin El Arabiyye kanalına verdiği mülakatta, Trump yönetiminin İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı azami baskı politikası, Trump beyaz sarayda bulunduğu sürece devam edeceğini belirtti.

Abrams, azami baskı politikasının amacı, İran İslam Cumhuriyeti’ni müzakere masasına çekmek olduğunu kaydetti.

Amerika’nın İran işleri özel temsilcisi Abrams, Trump yönetiminin geriye kalan günlerinde Washington yönetimi Tahran’a yeni yaptırımları dayatacağını belirterek, beyaz sarayın İran’a karşı azami baskı politikası, Tahran yönetimi müzakere masasına oturacağı güne kadar devam edeceğini vurguladı.

Amerika terör devleti 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından illegal bir şekilde çekildikten sonra kendince İran İslam Cumhuriyeti’ne azami baskı uygulamaya başladı.

Trump yönetimi azami baskı politikasının amacı, Tahran yönetimi ile Amerika’nın gözetlediği tüm konuları kapsayan yeni bir anlaşmaya varmak olduğunu söylüyor.

Trump yönetimi İran ile yeniden müzakereleri ve yeni anlaşmaya varmayı, 2018 yılında uzun yıllar üzerinde müzakere edilen Bercam nükleer anlaşmasından illegal bir şekilde çekilerek nükleer yaptırımları yeniden dayattığı halde gündeme getiriyor.

Trump’ın bu hareketi Amerika içinde ve uluslararası platformlarda geniş çapta tepki ile karşılaştı.

İran İslam Cumhuriyeti direniş ekseninin esas üyelerinden biri olarak, Amerikan – siyonizm ekseninin bölgeye yönelik kumpasları ve planları ile mücadelede temel rolü ifa ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.