Açlık Grevi Yapan Mısırlı Aktivist’in Durumu Kötüye Gidiyor…

  • 21 Ocak 2015
  • 960 kez görüntülendi.
Açlık Grevi Yapan Mısırlı Aktivist’in Durumu Kötüye Gidiyor…

Mısır’da tutuklu bulunan ve bir yıldır açlık grevi yapan aktivist Muhammed Sultan’ın yayınlanan son fotoğrafı durumunun kötüye gittiğini gösteriyor

Açlık grevi yapan aktivistin Muhammed Sultan’ın sosyal medyada yayınlanan son fotoğrafı durumunun kötüye gittiğini gösteriyor. Fotoğrafta, gazeteci ve aktivist Sultan’ın ağzından kan geldiği görülüyor.

Al Jazeera’da yer alan habere göre Sultan’ın ailesi, Muhammed Sultan’dan açlık grevini bozmasını istediklerini ama ısrarlarına rağmen kendisinin bunu reddettiğini, ancak yeterli miktarda süt ve bal içeren sıvı almayı kabul ettiğini açıkladı.

Muhammed Sultan uzun süre mahkemeye çıkarılmadan tutuklu kaldı. Mahkemeye çıkarıldığında ise aleyhine somut bir delil sunulamadı. 26 Ocak 2014 tarihinde medyayı yanlış bilgilendirmekten dolayı suçlanarak, delil yetersizliğine rağmen tutukluluk süresi 45 gün daha uzatıldı.

Muhammed Sultan bunun üzerine hem kendisine yapılan işkence ve tutuklamaya hem de hapishanelerde şahit olduğu darbe karşıtlarının durumuna dikkat çekmek için 28 Ocak’ta açlık grevine başladı.

Mayıs ayında tekerlekli sandalye ile çıktığı mahkemede Sultan kilolarının üçte birini kaybetmişti. Mayıs ayındaki mahkemenin ardından doktorları Sultan’ın her an ölebileceğini, çünkü kan değerlerinin kritik seviyeye ulaştığını söylemişti.

Sultan, Ekim ayında bilincini kaybetmesi ve ağzından burnundan kan gelmesi nedeniyle Kahire Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ailesine göre, Tora Hapishanesi’ndeki doktorları Sultan’a “Eğer burada ölürsen, bunun bir intihar olduğunu yazacağız” dediler.

Ailesi ve arkadaşları Muhammed Sultan’ın durumuna dikkat çekmek için tutuklandığı gün olan 25 Ağustos gününü Uluslararası Eylem Günü (Global Day fo Action) ilan etmişti. Birçok ülkede Muhammed Sultan’ın durumuna dikkat çekmek için eylemler düzenlendi. Uluslararası Af Örgütü’ne göre, Sultan’a yöneltilen iddialar fark edilebilir bir suç teşkil etmiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.