Adliyede yolsuzluk: 1 milyon liralık vurgun!

  • 17 Mayıs 2017
  • 1.345 kez görüntülendi.
Adliyede yolsuzluk: 1 milyon liralık vurgun!

Ankara Adliyesinde vekaleten görevli yazı işleri müdürü Nahide Ö.Ş., mahkemeye gelen talimat dosyalarında, anlaştığı dört ayrı bilirkişiyi rapor hazırlamış gibi göstererek bu kişilere hiçbir iş yapmadıkları halde ödeme yapılmasını sağladı.

Ankara Adliyesi, önceki gün akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayıyla çalkalandı. Kapatılan Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde vekâleten yazı işleri müdürlüğü yapan Nahide Ö.Ş., taşradan gelen talimat evraklarına, önceden anlaştığı biri avukat dört bilirkişiyi rapor hazırlamış göstererek sarf kararları yazdı.

Habertürk‘ten Fevzi Çakır‘ın haberine göre bazı sarf kararlarının, yapılmış gösterilen işin karşılığından da oldukça fazla olduğu belirlendi. Hiçbir iş yapmamış oldukları halde dört bilirkişi sarf kararları üzerinden adliye mutemetliğinden kendilerine yazılan ücretleri tahsil etti. Paralar Nahide Ö.Ş. ile bilirkişiler arasında pay edildi. Nahide Ö.Ş.’nin, özellikle avukat olan bilirkişi A.A. ile kurduğu bu çark, uzun yıllar devam etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.