Af Örgütü: Suudilerin cinayetleri uluslararası anlaşmalardan dolayı görmezden geliniyor

  • 07 Nisan 2019
  • 1.255 kez görüntülendi.
Af Örgütü: Suudilerin cinayetleri uluslararası anlaşmalardan dolayı görmezden geliniyor

Uluslararası Af Örgütü dünkü açıklamasında, batılı ülkelerin Riyad ile ticari ilişkiler ve silah anlaşmalarından dolayı Suudi rejiminin cinayetlerini görmezden geldiklerini belirtti.

Muhabirimizin verdiği habere göre, Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan’ın yargı kurumunu insan hakları dosyaları konusunda açık ve şeffaf davranmaması konusunda kınayarak, Suudi muhalif yazar Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinin üzerinden altı ay geçmesine rağmen hala ciddi bir araştırma ve incelemenin yapılmadığı, adaletin ve uluslararası soruşturmaların yerine getirilmediğini belirtti.

Bilindiği gibi Suudi muhalif gazeteci yazar Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018’de İstanbul’daki Suudi Arabistan konsolosloğuna girdikten sonra kayıplara karıştı ve Suudi rejimi 18 gün sessizliğin ardından nihayet 19 Ekim tarihinde uluslararası baskılar karşısında, Kaşıkçı’nın konsoloslukta katledildiğini kabullenmek zorunda kaldı.

Başta Amerika olmak üzere bazı batılı ülkeler Riyad ile imzaladıkları silah anlaşmaları ve ticari ilişkilerinden dolayı bu ülkeyi kınamaktan sakındılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.