Afganistan’da 40 Taliban Üyesi Teslim Oldu…

Afganistan’ın Badgis vilayetinde 40 Taliban üyesi, silahlarını bırakarak teslim oldu. Badgis Yüksek Barış Konseyi Başkanı Abdul Halil, örgüt mensuplarının kendi istekleriyle ve silahlarıyla teslim olduğunu belirtti.

Militanların, yaklaşık 10 yıldır Badgis’in Cuvand ilçesinde devlet karşıtı eylemler düzenlediğini ifade eden Halil, söz konusu kişilerin “Barış Programı”na katılmasının bölgedeki güvenlik için önemli olduğunu söyledi.

Halil, örgüt üyelerine, kapasite geliştirme kurslarında eğitim vererek iş imkanı sağlamaya çalışacaklarını vurguladı.

Teslim olan örgüt üyelerinden Mulla Gulam Nabi de “Halkımıza ve devletimize karşı savaşmanın yanlış olduğunu anladım. Artık hükümetimize destek vereceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.