Afganistan’da Taliban saldırısı: 18 ölü

  • 29 Ocak 2015
  • 814 kez görüntülendi.
Afganistan’da Taliban saldırısı: 18 ölü

Afganistan’ın Gazne kentinde Talibana karşı ayaklanan bir gruba ait kontrol noktasına Taliban gruplarının saldırması sonucu çıkan çatışmada 18 kişi hayatını kaybetti.

Gazne Vali Yardımcısı Mohammad Ali Ahmadi yaptığı açıklamada, bu sabah erken saatlerde kentin Andar ilçesinde Taliban gruplarının, örgüte karşı ayaklanan bir grubun kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlediğini, çıkan çatışmada Talibana karşı ayaklanan grubun 11 üyesi ile 7 Taliban üyesinin öldüğünü söyledi.

Çatışmada 6 Taliban üyesi ve Talibana karşı ayaklanan grubun altı üyesinin yaralandığını belirten Ahmadi, örgüte karşı ayaklanan gruba yardım için güvenlik güçlerinin bölgeye gönderildiğini ifade etti. Bazı bölgeler ve Gazne kentinde yaklaşık üç yıl önce okul ve eğitim merkezlerinin Taliban tarafından kapatılmasının ardından yüzlerce kişi gruplar halinde silahlanarak Talibana karşı ayaklanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.