Ahmed Bahr: Filistin Parlamentosu Çarşamba Günü Yeniden Toplanacak…

  • 13 Ocak 2015
  • 812 kez görüntülendi.
Ahmed Bahr: Filistin Parlamentosu Çarşamba Günü Yeniden Toplanacak…

Filistin Parlamentosu Başkanlığı, Filistin Parlamentosu’nun 14 Ocak Çarşamba gününden itibaren oturumlarına yeniden başlayacağını ve ilk oturumun “Abluka ve Filistin halkına etkisi” başlığını taşıyacağını söyledi.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, dün (12 Ocak Pazartesi) öğle saatlerinde Gazze’deki parlamento binasında düzenlediği basın toplantısında, tüm parlamento gruplarını ve bağımsız milletvekillerini Filistin Parlamentosu’nun halkın birlik ve bütünlüğünü sağlama rolünü  ve anayasal yasama görevini yerine getirebilmesi için yarın düzenlenecek oturuma katılmaya davet etti.

Eş-Şati Anlaşması’nın imzalanmasının ardından uzlaşının gerçekleşmesi için parlamentonun oturumlarına yedi ay ara verdiklerini belirten Bahr, Filistin halkının birlik ve bütünlüğüne verdikleri önem nedeniyle uzlaşı hükümetinin parlamentodan güvenoyu almadan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın önünde yemin ederek görevine başlamasını kabul ettiklerini hatırlattı.

Bahr, buna rağmen Abbas’ın verdiği sözde durmadığını ve hükümetin göreve başlamasından sonra güvenoyu alması için parlamentoyu davet etmediğini söyledi. Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı, uzlaşı hükümetinin Gazze halkına yönelik görevlerini de yerine getirmediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.