Ahmed Bahr: Uzlaşı Hükümetinin Kararları Anayasaya Aykırı ve Geçersiz…

  • 08 Ocak 2015
  • 777 kez görüntülendi.
Ahmed Bahr: Uzlaşı Hükümetinin Kararları Anayasaya Aykırı ve Geçersiz…

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin parlamentodan güvenoyu almadığı için gayri meşru olduğunu ve kararlarının da geçersiz sayıldığını söyledi.

Bahr, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın işgal rejimini memnun etmek için Gazze Şeridi’nden intikam aldığını ifade etti.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr bugün (8 Ocak Perşembe) konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, El-Hamdallah hükümetinin aldığı kararların anayasaya aykırı ve geçersiz olduğunu belirtti.

Filistin Parlamentosu Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammed Ferec El-Gul de Bahr’ın bu görüşünü onaylayarak, uzlaşı hükümetinin kararlarının anayasaya aykırı olduğu için hukuki olmadığını kaydetti. El-Gul, hükümetin kararlarının sivil hizmetler kanunu ile güvenlik birimleri kanununa da aykırı olduğunu söyledi.

Bu arada, milletvekili Muhammed Şihab, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze Şeridi’ne intikam duygularıyla yaklaştığını ifade etti.

Şihab, konuyla ilgili medyaya yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne karşı kin besleyen Abbas’ın tek amacının Filistin’in aleyhine de olsa işgal rejimini memnun etmek olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.