Ahmet el-Esedi: Haşdi Şabi terörizme karşı, dünyanın vekili olarak savaşıyor

  • 06 Ocak 2017
  • 1.031 kez görüntülendi.
Ahmet el-Esedi: Haşdi Şabi terörizme karşı, dünyanın vekili olarak savaşıyor

Irak halk güçleri sözcüsü Ahmet el-Esedi haşdişabi’nin, Avrupa kentlerini terör saldırıları ile tehdit eden terörizme karşı, dünyanın vekili olarak savaştığını belirtti.

El-Alem’in bildirdiğine göre Esedi bir basın toplantısında uluslararsaı af örgütünün haşdişabi’yi savaş suçu işlemekle suçlayan raporuna karşı tepkide, raporun bir takım yalandan ibaret olduğunu, halk güçlerinin dışişleri bakanlığından İngiliz kurumlarına karşı dava açmasını talep ettiğini belirtti.

Esedi Irak halk güçlerinin dünya tarafından teröristlerle mücadelede binlerce şehit verdiğine işaretle, Haşdişabi’nin Avrupa’yı terör saldırıları ile tehdit eden IŞİD’e karşı savaşta değerli zaferler kazandığını belirtti.

Haşdişabi sözcüsü halk güçlerinin uluslararası af örgütü ile defalarca temas kurarak, onlarla diyaloğa hazır olduğunu, bir devlet kurumu olarak insanlı ve uluslararası kriterlere bağlı kaldıklarına dair kapsamlı bilgi aktarmaya hazır olduğunu duyurduğunu belirttiğini fakat uluslararası af örgütün her seferinde bu isteğe kayıtsız kaldığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.