Al-i Halife Rejiminin Bahreyn Halkına Yönelik Zulmü Sürüyor

  • 23 Mart 2017
  • 1.145 kez görüntülendi.
Al-i Halife Rejiminin Bahreyn Halkına Yönelik Zulmü Sürüyor

l-i Halife rejiminin Bahreyn halkını sindirme sürecinin şiddetlendiği bildirilirken halife rejimi güvenlik güçlerinin Bahreyn halkı aleyhindeki şiddet içerikli girişimleri gün geçtikçe daha da sertleşiyor.

Bahreyn İnsan Hakları Merkezi’nin verdiği bilgiye göre, birkaç gün önce Bahreyn’de 40 bölgede 112 barışçıl protesto gösterilerin düzenlendiği, bu halkçı  gösterilerin despot halife rejim güçlerince şiddetlice bastırıldığı ve onlarca Bahreyn vatandaşının tutuklanıp birkaçının ise ateş açılması neticesinde yaralandıkları anlaşılıyor.

Bahreyn 14 şubat 2011’den itibaren halife rejimi karşıtı protesto gösterilerine tanık olmaktadır. Bahreyn halkının asıl talepleri, Bahreyn’de halkın seçtiği yasal hükümet ve düzenin işbaşına geçmesi, ülkede ırkçı uygulamaların sona ermesi, insan haklarının riayet edilmesi ve siyasi reformların gerçekleşmesi, Bahreyn’de adalet ve özgürlüğün hayata geçmesi ve batıya her türlü bağımlılığın sona bulmasıdır.

Bahreyn halkı ülkede halkçı düzenin bulunmayışından rahatsız ve Bahreyn’de uygulanmakta olan ırkçılıktan memnun değildir. Halife rejiminin göstermelik ve propagandaya dayalı girişimlerinin sürdüğü bir dönemde ülkede halife rejiminin iktidarda olmasından kaynaklanan zalimce girişimlerin had safhaya ulaştığı gözleniyor.

Halife rejiminin halka karşı işlediği cinayetlerini şiddetlendirmekle halkın başlattığı şanlı kıyam ateşinin ebediyen sönmesini istiyor. Ancak Halife rejiminin uygulamakta olduğu zalimce girişimleri Bahreyn halknın kıyamının bitmesini sağlayamayıp üstelik Bahreyn halkının uzun süreden beri başlattığı itiraz dalgasının gün geçtikçe daha da yayılması ve artmasına neden olmaktadır.

Bahreyn halkının halihazırda halife rejimi ile olan en temel sorunlarından biri ülkede dikta rejiminin varlığı ve halk arasında fırkacılık ve fitne dalgasını barındıran mevcut siyasi düzeninin altyapısındaki ırkçılık ve zaafiyetin var olmasıdır. Bahreynde iktidar gücü ve servetin tek elde toplanması ve ülke vatandaşlarına karşı geniş kısıtlamaların uygulanması, 14 şubat 2011 kıyamını başlatan mazlum Bahreyn halkının sabrının artık taşmasıdır.

Bahreyn halkının halife rejimince uygulanmakta olan baskıcı ve sindirici siyasetlerine rağmen hala kendi meşru ve yasal taleplerinin hayata geçmesini istiyor ve bugüne dek kendi yasal ve kanuni taleplerinden geri adım atmamıştır. Bahreyn rejiminin meşruiyetinin giderek azalması ve halk ile hükümet arasındaki uçurumun gittikçe artması halife rejiminin kendi siyasi bekası ve illegal varlığını ve güvenliğini koruyup sürdürmek için Amerikanın önderliğindeki batılı devletler başta olmak üzere bölgedeki oyuncuların başını çektiği Arabistana bağımlı olması zarureti ortaya çıkıyor.

Halife rejiminin Bahreyn inkılapçılarına yönelik stratejisi güvenliğe dayalı politikalarına başvurmaktır ve bu rejim ancak bu siyasetle hayatını sürdürebilir. Bu rejim Bahreyn halkının adaletalep ve meşru taleplerini bastırmaya çalışıyor ve bu şekilde varlığını sürdürmeye gayret gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.