Alaaddin Burucerdi: İran Müzakere Heyeti, Çok Güçlü Bir Şekilde İran Milletinin Hak ve Hukukunu Savunuyor

  • 20 Haziran 2015
  • 754 kez görüntülendi.
Alaaddin Burucerdi: İran Müzakere Heyeti, Çok Güçlü Bir Şekilde İran Milletinin Hak ve Hukukunu Savunuyor

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Alaaddin Burucerdi, İran ve 5+1 grubu arasında devam eden nükleer müzakerelere temas ederek, İran nükleer timinin çok güçlü bir şekilde İran milletinin hak ve hukukunu savunduğunu söyledi.

Burucerdi verdiği demeçte, nükleer müzakerelerin bu kadar uzun sürmesinin asıl sebebinin Amerika’nın aşırılıkları olduğunu belirterek, ‘eğer onlar daha önce varılan anlaşma çerçevesinde hareket etselerdi müzakereler bu zamana kadar sürmezdi’ dedi.

Burucerdi, Amerika’nın aşırılıklarının temelinde aynı zamanda Siyonist İsrail rejimi ve Arabistan’ın Amerika’ya yönelik baskılarının bulunduğunu zira onların nükleer müzakerelerin ta başından beri karşı oldukları ve nihai bir anlaşmaya engel olmaya çalıştıklarını söyledi.

Meclisin nükleer kazanımlarının korunmasına dair çıkardığı kanuna da temas eden Burucerdi, bu kanunun İran nükleer timinin desteklenmesi yönünde olduğunu ve bu kanunun müzakerelerde İran nükleer heyetinin elini güçlendirdiğini söyledi.

İran meclisinde geçen Çarşamba günü hazır bulunan milletvekillerinden yüzde 92’i, yani 185 milletvekili, İran’ın nükleer kazanımları ve haklarının korunması yönünde hükümetin kendilerini bilgilendirmesi yönünde plan için kabul oyu verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.