Alaeddin Brucerdi: İran Toplu Kıyım Yapan Silahlardan Temizlenmiş Bir Dünya Olması Gerektiğine İnanıyor…

  • 24 Kasım 2014
  • 913 kez görüntülendi.
Alaeddin Brucerdi: İran Toplu Kıyım Yapan Silahlardan Temizlenmiş Bir Dünya Olması Gerektiğine İnanıyor…

İran İslami Şura meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı, İran’ın, toplu kıyım silahlardan arınmış Ortadoğu görüşünün ana babası olduğunu bildirdi.

İslami Şura Meclisi haber ajansının bildirdiğine göre dün Tahran’da Kuveyt-Tahran kültür ve dostluk grubu üyelerini kabulünde konuşan İran İslami Şura meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Brucerdi, İran İslam Cumhuriyetinin nükleer faaliyetinin şeffaf olduğunu ve mevcut NPT kuralları çerçevesinde bulunduğunu belirterek, Tahran’ın her türlü nükleer ve toplu kıyım silahlarından arınmış bir dünyanın olması gerektiği inancında olduğunu ve hatta bu silahlardan arınmış Ortadoğu düşüncesinin ana mimarisi olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinin Nano teknoloji ve İran modeli RQ 170 insansız uçağının görücüye çıkartılması meselesini de değerlendiren Brucerdi, İran İslam Cumhuriyetinin bugün Nano teknolojisi alanında dünyanın 8 gelişmiş ülkesinden biri olduğunu söyledi.

Tekfirilerin varlık ve faaliyetlerinin tüm bölge için tehlikeli olduğunu da hatırlatan Brucerdi, İslam dünyasının bu uğursuz duruma karşı ortak bir mücadele sürdürmesi zaruretini hatırlattı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.