Ali Asgeri: Milli medyanın omuzunda yumuşak savaş konusunda ağır sorumluluk vardır

  • 23 Haziran 2016
  • 869 kez görüntülendi.
Ali Asgeri: Milli medyanın omuzunda yumuşak savaş konusunda ağır sorumluluk vardır

İran Radyo Televizyon Kurumu (İRİB) genel müdürü Ali Asgeri, yumuşak savaş ile mücadele konusunda İran milli medyasının omuzunda büyük görev olduğunu söyledi.

Abdulali Ali Asgeri, dün Ä°RÄ°B’in haber bölümü müdürleri ve editörleriyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, ”EÄŸer geçmiÅŸte diÄŸerleri savaÅŸtıysa ve haber alanı, komutanların ve askerlerin savunmadaki iftiharlarını anlatma gibi bir sorumluluk taşıdıysa, bugün bütün her ÅŸey yumuÅŸak savaÅŸla özetlenmiÅŸtir’ dedi.

Ali Asgeri, mantar gibi yayılan farsça dilindeki uydu kanalların varlığına temasla, onların Ä°ran milletinin araÅŸtırma ve diÄŸer alanlardaki direniÅŸini kırmak için, emperyalist cephenin üniversitelerinde ‘Ä°ran’ı tanıma’ ve ‘ÅŸiayı tanıma’ alanında sunulan araÅŸtırmalar dahil bütün imkanlardan yararlandıklarını belirterek dünyanın hiç bir yerinde bir devletin kesinlikle bu boyutta medya saldırısına uÄŸramadığını’ söyledi.

Ä°RÄ°B genel müdürü, büyük masraflarla oluÅŸturulan ve Ä°ranlı muhataplarına ücretsiz hizmet veren sanal kanalların, ‘Ä°ran halkının inancını tanımak ve onların tepkilerine göre programlandığını’ söyledi.

Ali Asgeri, Ä°slam inkılabı rehberinin sanal alemin Ä°slam inkılabı ölçüsünde önemli olduÄŸuna dair açıklamasına temasla; ‘milli medyanın üzerinde çok büyük sorumluluk vardır ve eÄŸer Ä°slam dünyası istikbarla mücadelede zafere erecekse, medya ortamında ve sanal ortamda geliÅŸmeler göstermelidir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.