Ali Askeri: İran bölgenin tartışılmaz gücüdür

  • 06 Ekim 2019
  • 637 kez görüntülendi.
Ali Askeri: İran bölgenin tartışılmaz gücüdür

İran İslam Cumhuriyeti Radyo ve Televizyon Kurumu İRİB Başkanı Abdulali Ali Askeri, ABD’nin güç kaybetmekte olduğunu ve çökme eşiğine geldiğini belirterek, İran’ın bölgenin tartışılmaz ve büyük gücü olduğunu söyledi.

İRİB Başkanı Ali Askeri bugün Tarhan’da düzenlenen Dış Yayınlar Servisi’nin çabalarının takdir edildiği merasimde yaptığı konuşmada, medya şehitlerini rahmetle anarak, Avrupalıların Amerikalıların kuklası olduğunu ve ABD’nin şeytani politikalarını tamamen takip ettiklerini kaydetti.

Ali Askeri gazeteciler ve muhabirlere hitap ederek, gerçekler, zulümler, düşman medyasının saldırıları, direniş cephesinin hamaset ve kahramanlıkları ve İran İslam Cumhuriyeti’nin gücünü dünyaya anlatmalarını istedi.

Merasimde Dış Yayınlar Servisi Başkanı Peyman Cebelli de, İran İslam inkılabının hiç bir zaman İran coğrafyası ile sınırlı kalmadığını belirterek, İslam inkılabının, insani ve evrensel risaleti olan bir inkılap olduğunu vurguladı.

Cebelli, bu bölümün şehitlerini saygı ile andıklarını belirterek,  Dış Yayınlar Servisi’nin görev ve risaleti İran İslam inkılabının varlık felsefesi ile düğümlendiğini belirtti.

PRESSTV muhabiri, sunucusu ve belgesel yapımcısı Merziye Haşimi de, törende yaptığı konuşmada, “Bizim görevimiz,Yemen çocuklarının sesini duymak ve onların yardımına koşmaktır”diye kaydetti.

İslami İran’ın, kendisinin Amerika hapishanesinden serbest bırakılması yönündeki çabalarından dolayı şükranlarını dile getiren Haşimi, var gücüyle yumuşak savaşın ön cephesinde emperyalistlere karşı çaba göstereceğini vurguladı.

İRİB dış yayınlar servisinin yürüttüğü faaliyetler, bugün (Pazar) yurt genelinden bazı askeri ve mülki şahsiyetlerin katılımıyla düzenlenen törende takdir edildi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.