Ali Ekber Salihi: Bilim Adamlarımız Nükleer Şehitlerinin Yolunu Sürdürme Konusunda Kararlı…

  • 10 Ocak 2015
  • 1.072 kez görüntülendi.
Ali Ekber Salihi: Bilim Adamlarımız Nükleer Şehitlerinin Yolunu Sürdürme Konusunda Kararlı…

İran İslam Cumhuriyeti Atom enerji Kurumu Başkanı, bu teşkilatın nükleer uzmanları ve bilim adamlarının nükleer şehitlerinin yolunu sürdürme konusunda kararlı olduklarını bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre nükleer şehitlerinden Mustafa Ahmedi Ruşen’ın yanında şehid olan Rıza Kaşkai’nin şehadet yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İran İslam Cumhuriyeti Atom enerji Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, nükleer şehitlerinin İslami İran’ın bilimsel yolunu garanti altına aldıklarını ve İran halkının nükleer şehitleri ve ülkenin ilerlemesindeki ülkülerine büyük değer verdiğini söyledi.

İran ile 5+1 grubu arasında devam eden nükleer görüşmelere de değinen İran İslam Cumhuriyeti Atom enerji Kurumu Başkanı, İran görüşme ekibinin İran halkının temsilcisi olduğunu, zira İran halkının kudret ve iktidarının dünyanın en büyük güçlerini İran ile görüşme masası başında bir araya getirdiğini söyledi.

Salihi konuşmasında ayrıca, İran’ın kendi tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini ve 5+1 grubunun ise kendi sorumluluğunu yerine getirmemesi durumunda tüm dünya halkları ve kamu oyu nezdinde nefretle anılacaklarını söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.