Ali Ekber Salihi: İslam İnkılabı Rehberi’nin Verdiği Nükleer Talimatı Bu Günden İtibaren Uygulamaya Başladık

  • 05 Haziran 2018
  • 1.479 kez görüntülendi.
Ali Ekber Salihi: İslam İnkılabı Rehberi’nin Verdiği Nükleer Talimatı Bu Günden İtibaren Uygulamaya Başladık

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, bugün sabah saatlerinde yaptığı basın açıklamasında İslam İnkılabı Rehberi’nin verdiği nükleer talimatıyla ilgili olarak; bu günden itibaren Nükleer enerjide 190 SWA’ya ulaşmak için çalışmalara başlıyoruz dedi.

Başlattığımız bu çalışmalar kesinlikle Nükleer Anlaşmaya aykırı değil diyen Salihi, İran’ın nükleer anlaşmada ahdine bağlı olduğunu fakat İslam İnkılabı Rehberinin de belirttiği gibi kusurlu bir nükleer anlaşmanın da kabul edilmeyeceğini söyledi.

Salihi, Nükleer enerjinin doğru ve yanlış anlamda iki türlü kullanılabileceğini ifade ederek, İran’ın kesinlikle nükleer silah edinme peşinde olmadığını vurguladı. Batılı devletlerin Nükleer enerjiyi silah elde etmek için kullandıklarını buna karşı İran’ın nükleer enerjiden elektrik ve yakıt elde etmek için istifade ettiğini belirtti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı; Yapılan çalışmaların Nükleer Anlaşmanın dışında olduğunu ve tamamıyla teknoloji alanında kullanılmak üzere bir takım hazırlıklar olduğunu vurguladı. Batılı devletler İran’ın gaz ve petrole sahip olduğunu bu teknolojiden faydalanmasına gerek olmadığı bahanesini ileri sürüyorlar ve maalesef ülke içerisinde de bu söze sahip çıkanlar oluyor bu bilimsel gerçeklerle uyuşmayan bir söylemdir.

Bir diğer nokta olarak İran milletinin iradesinin sınanmaya çalışılmamasını söyleyen Salihi; İran milletinin iradesi defalarca sınanmış ve hiçbir baskıya yaptırıma boyun eğmemiştir dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı; İran’ın parmağının tetikte olduğunu kaydederek, “Üst düzey yöneticilerimizin aldığı kararları uygulamakta ihmal etmemeliyiz. Bu yönde de yeni santrifüjlerin üretimini yarın Natanz tesisatında başlatacağız. Ayrıca Erak reaktörünün tasarımı ise tamamen sona erdi” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.