Ali Ekber Velayeti: Amerikalılar Fırat’ın Doğusundan Suriye’yi Bölmek İstiyor

  • 28 Ocak 2018
  • 1.029 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Amerikalılar Fırat’ın Doğusundan Suriye’yi Bölmek İstiyor

Hazreti İmam Ali Hamaney’in başdanışmanı olan Ali Ekber Velayeti, BM’in daimi Irak temsilcisi ile gerçekleştirdiği görüşmede önemli açıklamalarda bulunarak; “Yan Kubish ile Irak hususunda faydalı bir görüşme gerçekleştirdik ve ortak bir noktada bulaşabildik” dedi.

Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını vurgulayan Velayeti ; “Irak halkının IŞİD terör örgütü karşısında göstermiş olduğu mücadeleden ve elde ettikleri zaferlerden dolayı duyduğumuz mutluluğu ilettik” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen bağımsız Kürdistan referandumu karşısında Irak halkının kendi toprak bütünlüğünü korumasından yana olduklarını belirten Velayeti; “Biz, Irak’ın Arap coğrafyası için demokratik bir ülke olarak örnek alınmasını istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz. Bununla birlikte Irak içişlerine müdahaleye karşıyız” dedi.

Irak içişlerine yönelik her türlü adıma karşı olduklarının altını çizen İslam İnkılabı rehberinin Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, İran İslam Cumhuriyetinin Irak devletinin yardım talebi ile bölgede bulunduğunu belirterek Irak halkının gerçekleşecek olan seçimlerde kendi iradesini kullanacağını ifade etti.

Irak’ta gerçekleşecek olan seçimler ile demokrasinin Irak’ta daha da kuvvetleneceğinin altını çizen Velayeti, Irak’taki tüm grupların seçimlere katılması gerektiğini belirterek Irak siyasetinin buna müsait olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.