Ali Ekber Velayeti: Hamas yetkilileri ile İran arasında gerginlik yaşandığı haberleri doğru değil

  • 03 AÄŸustos 2015
  • 798 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Hamas yetkilileri ile İran arasında gerginlik yaşandığı haberleri doğru değil

Özel bir televizyon kanalına röportaj veren İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in danışmanı Ali Ekber Velayeti, Esad’ın İran için bir kırmızı çizgi olduğunun bir kez daha altını çizdi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Velayeti’nin konuşmasının satırbaşları;

-Esad Suriye’de yönetimin başında olduğu müddetçe İran için bir kırmızı çizgi olmaya devam edecektir.

– Suriye’de bir siyasi çözüm isteniyorsa, krizin herhangi bir tarafına askeri destekte bulunanlar bu desteği tamamen durdurmak zorunda.

– İran Suriye’de bir siyasi çözümden yana. Ancak herkes silahını indirmeli ve savaşmaya son vermeli. Tüm yabancı unsurlar Suriye’den çıkmalı ve geride sadece Suriye hükümeti ve halkı kalmalı.

– Yemen hiçbir ülkenin stratejik derinliği değildir. Yemen bağımsız, egemen ve kendi tarihi derinliği olan bir ülkedir.

– Suudi Arabistan’ın Yemen’deki rolünün İran’ın Irak’taki rolüne benzetilmesini doğru değil. Tahran’ın Irak’a yönelik tutumu, Irak’ın stratejik derinliği olması gerekçesiyle değil, Irak’taki seçilmiş hükümetin çağrısına binaendir.

– Eğer Mansur Hadi Yemen’in meşru cumhurbaşkanı ise Riyad’a kaçması değil Yemen’e geri dönmesi gerekiyor.

– Nükleer anlaşmada tüm tarafları yüzde yüz tatmin edici bir anlaşmaya varmak mümkün değil. Varılan nükleer anlaşmanın ideal bir anlaşma olduğu söylenemeyeceği gibi iyi bir anlaşma olmadığı da söylenemez.

– Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı mensupları dâhil olmak üzere herhangi bir yabancının İran’ın askeri tesislerine girmesinin kesinlikle yasaktır.

– Hamas yetkilileri ile İran arasında gerginlik yaşandığı yönündeki haberler doğru değil. Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile aramızda iyi bir arkadaşlık ilişkisi var.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.