Ali Ekber Velayeti Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad İle Görüştü

  • 07 Mayıs 2016
  • 863 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad İle Görüştü

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün İran İslam Devrimi Liderinin Uluslararası İlişkiler Baş Danışmanı Ali Ekber Velayeti ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Suriye ve İran arasındaki stratejik ilişkilerin ele alındığı görüşmede özellikle terörle mücadele başta olmak üzere iki ülke arasındaki işbirliği ve koordinasyonun sürdürülmesi önemine vurgu yapıldı. İki taraf teröre karşı Suriye, İran ve Rusya’nın komutasındaki mücadele cephesinin terör ve radikalliğin yok edilmesiyle birlikte Suriye ve bölgede güvenlik ve istikrarın yeniden sağlanmasında temel taşı teşkil ettiğinin altı çizildi.

Cumhurbaşkanı el Esad geçen yıllar boyunca Suriye’de terörü destekleyip provoke eden bir kısım bölgesel ve evrensel devletlerin, çatışmaları durdurma ve siyasi çözüm amaçlı çabalara rağmen teröre desteğini ve örtülerini gizli ve aleni bir şekilde sürdürdüklerini vurguladı.

İran’ın Suriye halkına desteğindeki sabit tutumunun tüm Suriyeliler tarafından takdire şayan görüldüğünü ifade eden el Esad; Suriye’ye yönelik yıllar süren bu savaşta İran’ın tutumunun, onlarca yıla dayanan ikili derin ilişkileri daha da pekiştirdiğini söyledi.

Görüşmede Velayeti ise; Suriye halkının efsanevi mücadelesi ve Suriye ordusunun eşsiz kahramanca başarılarının Suriye’nin tarihinde umut dolu yeni bir güneşin doğmasına yol açtığını ifade etti.

Velayeti devlet ve halk olarak İran’ın Suriye’ye her türlü desteğini sürdüreceğini vurgularken, çünkü Suriye’nin maruz kaldığı bu hırçın savaşın sadece Suriye’yi değil, tüm bölge ve halklarını hedef aldığının altını çizdi.

Görüşmeye Cumhurbaşkanlığı siyasi ve basın danışmanı Büseyna Şaban, Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat ve Suriye’nin Tahran büyükelçisi katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.