Ali Ekber Velayeti: Tekfirci Ve Radikal Düşüncelerle Mücadele Etmek İçin Alimlerin Birleşmesi Gerekir…

  • 24 Kasım 2014
  • 734 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Tekfirci Ve Radikal Düşüncelerle Mücadele Etmek İçin Alimlerin Birleşmesi Gerekir…

Dünya İslami Uyanış kurultayı genel sekreteri Ali Ekber Velayeti, tekfiri ve radikal düşüncelere karşı mücadele etmek amacıyla İslam dünyası din alimlerinin birleşmesi ve dayanışma içinde olması gerektiğini bildirdi.

Velayeti, İslam’ın simasını karalamak amacıyla radikal grupların dünya genelindeki faaliyetlerine temas ederek, bu fitnenin bazı ülkelerin destek ve katkıları ile ortaya çıktığını bildirdi.

İslam aleminin birlik ve dayanışması hususunda İslam İnkılabı rehberinin önemli vurgulama ve tavsiyelerine değinen Dünya İslami Uyanış kurultayı genel sekreteri, tekfiri ve radikal düşüncelere karşı mücadele için İslam dünyası alimlerinin birlik içinde olmasının hayati öneme sahip bir girişim olduğunu bildirdi.

Dün Kum ketinde çalışmasına başlayan İslam alimleri açısından tekfiri ve radikal gruplar tehlikesi kongresine de değinen Velayeti bu kongreye İslam dünyasından 300’ü aşkın din aliminin katıldığını, Tekfiri ve radikal gruplara karşı ortak bir mücadele sürdürme yollarını araştırdıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.