Ali Ekber Velayeti: Terörist grupları ılımlı ve radikal olmak üzere ikiye ayırmak çok komik

  • 28 Temmuz 2015
  • 702 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Terörist grupları ılımlı ve radikal olmak üzere ikiye ayırmak çok komik

İran Nizam Maslahatını Belirleme Konseyi Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, terörist grupları ılımlı ve radikal olmak üzere ikiye ayırmayı çok komik olarak niteledi.

Velayeti, Rusya’nın Tahran Büyükelçisi Levan Jagariyan ile yaptığı görüşmede, hangi görüş sahibi olursa olsun, teröristin, terörist olduğunu ve aralarında hiçbir fark bulunmadığını kaydetti.

İranlı yetkili, teröristleri ikiye bölmenin, tekfirci ve radikal grupların şeytani faaliyet ve hayatını sürdürebilmesi için diğer gruplara destek verilirken sadece bir grupla görünüşte mücadele için bir bahane olduğunu vurguladı.

Velayeti sözlerinin devamında, İsrail, ABD ve bölgedeki bazı ülkelerce desteklenen IŞİD’in yanı sıra, her türlü terörizm ve radikalizmle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslar arası Danışmanı ayrıca, Tahran ile Moskova’nın kapasite ve imkanlarından ikili münasebetleri daha geliştirmek için yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Görüşmede, Rusya’nın Tahran Büyükelçisi de, Tahran-Moskova işbirliğine ilişkin bir rapor sunarken, IŞİD’le mücadelede işbirliği zaruretinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.