Ali Ekber Velayeti: Yemen’in geleceÄŸini Yemen halkı belirleyecek

  • 06 Aralık 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Yemen’in geleceÄŸini Yemen halkı belirleyecek

Ä°ran Ä°slam Ä°nkılabı rehberinin uluslararası iÅŸler müşaviri Ali Ekber Velayeti, Yemen’de yaÅŸanan son güvenlik geliÅŸmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Yemen’in geleceÄŸine Yemen halkının karar vereceÄŸini söyledi.

Muhabirimizin bildirdiÄŸine göre, Velayeti dün Tahran’da yaptığı açıklamada, ”Arabistan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri tarafından  hazırlanan komplo planının Yemen eski cumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih kanalıyla Yemen halkına bir hançer olarak indirilmesi hedeflenmiÅŸti ama bunda baÅŸaramadılar ve Ali Abdullah Salih de, yaptığının karşılığını gördü” dedi.

Velayeti, Yemen halkının son yıllarda  Suudi rejiminin başını çektiÄŸi  koalisyon güçlerinin vahÅŸi saldırılarına karşı kararlı bir direniÅŸ gösterdiÄŸini belirterek, ”Yemen halkının direniÅŸi, Suriye, Irak ve Lübnan halkları gibi sonunda zaferle sonuçlanacak’ dedi.

SöylendiÄŸine göre, Ali Abdullah Salih’in Ensarullah hareketi aleyhindeki son fitne giriÅŸimi ve onun saldırganlarla irtibatının olduÄŸunun ortaya çıkması, BirleÅŸik Arap Emirliklerinin Ali Abdullah Salih’i tekrar iktidara getirmeye dayalı gizli anlaÅŸmanın sonucu olduÄŸu bildiriliyor.

Arabistan, Amerika ile BAE ve bir kaç ülkenin de desteÄŸiyle, mart 2015’ten beri Yemen’e açtığı savaşı bugüne kadar sürdürmüş ve bu zamana kadar bu saldırılarda en az 12 bin sivil ölmüş onbinlercesi yaralanmış ve milyonlarcası da evini barkını terketmek zorunda kalmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.