Ali Han: İran ve Pakistan bir ruh iki bedendeler

  • 04 Mayıs 2017
  • 1.198 kez görüntülendi.
Ali Han: İran ve Pakistan bir ruh iki bedendeler

Pakistan İçişleri Bakanı Çoderi Nisar Ali Han, İran ve Pakistan ilişkilerini komşuluktan öte olduğunu ve iki ülkenin bir ruh iki bedende olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif Başkanlığındaki heyet ile görüşen Ali Han, yaptığı açıklamada, Zarif ile görüşmesinin tüm dünya’ya mesajının kardeş ve dost İran ve Pakistan ülkelerinin ayrılmaz olduğunu söyledi.

‘’hiçbir zaman iki ülke iyi ilişkileri önünde bir engele izin vermeyeceğiz’’ diyen Ali Han, ‘’Pakistan halkının kalbi görüşü iki ülkenin tüm alanlarda işbirliğinden başka yolları olmadığı yönünde ve eminim İran halkı da böyle düşünmektedir’’ dedi.

İki komşu ülke arasında bazı küçük sorunlar olduğunu ifade eden Ali Han, hızlı işbirliği ile bu sorunları çözmeyi düşündüklerini söyledi.

Ceyş Üladl terör örgütünün geçen Çarşamba Pakistan topraklarını kullanarak yaptığı saldırı sonucu İran sınır görevlilerinden bazıları hayatlarını kaybetti.

Bu olay sonrası Cumhurbaşkanı Ruhani Başbakan Nevaz Şerif’e bir mesaj göndererek iki ülke dostane ilişkilerinin devamı için olayın faillerinin bulunup adalete teslim edilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.