Ali Laricani: ABD, İran sınırlarını ihlal ederse, Tahran’ın cevabı sert olacaktır

  • 27 Haziran 2019
  • 1.051 kez görüntülendi.
Ali Laricani: ABD, İran sınırlarını ihlal ederse, Tahran’ın cevabı sert olacaktır

İran İslami Şura meclisi başkanı Ali Laricani,” ABD’nin İHA’sının imha edilmesi, Washington için İran sınırlarını bir daha ihlal etmemesi konusunda bir tecrübeydi, ancak ABD, bu işi tekrarlarsa, Tahran’ın cevabı daha kesin ve sert olacaktır”diye kaydetti.

Meclis haber ajansının bildirdiğine göre İran İslami Şura meclisi başkanı Ali Laricani Çarşamba akşamı Kum yerel televizyonuna verdiği demeçte, “İran Silahlı Kuvvetleri gelişmiş ve güçlü kapasiteye sahiptir ve ABD İHA’sının imha edilmesi, bu gelişmenin sadece bir bölümünü yansıtmaktadır”dedi.

İslami İran’ın hiçbir zaman bir ülkeye tecavüz etmediğini kaydeden Laricani, şöyle dedi: İran İslam cumhuriyeti, 8 yıllık Kutsal Savunma döneminde gösterdiği gibi her türlü bir tecavüze karşı koyacaktır ve tüm ülkelerin İran’ın iktidar ve gücünü dikkate almaları gerekiyor.

Bilindiği gibi Amerika’ya ait Global Hawk tipi bir İHA geçen Perşembe günü İran hava sahasını ihlal etmesi ardından İran İslam İnkılabı Muhafızlar ordusu tarafından hedef alınarak düşürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.