Ali Laricani: Amerikalılar ekonomi teröristi rolünü oynuyorlar

  • 08 Nisan 2019
  • 1.232 kez görüntülendi.
Ali Laricani: Amerikalılar ekonomi teröristi rolünü oynuyorlar

İran meclis başkanı Ali Laricani, Amerika’yı, İran milleti ve devletine iktisadi baskılar ile gerçekte ekonomi teröristi rolünü oynamakla suçladı.

Laricani, dün Doha’da el’Cezire kanalına yaptığı açıklamada, Amerika’nın Irak’ta terör örgütü IŞİD’i oluşturarak İslam ülkeleri arasında bir sorun çıkarmak istediğini ama halihazırda ise bazı bölge ülkelerinin de işbirliğiyle ekonomi teröristi rolünü oynadığını  söyledi.

İran meclis başkanı Laricani, Amerika’nın nükleer anlaşmadan  çıkmasına ve de İran’ın nükleer anlaşmanın devamı konusundaki tutumunun ne olacağına da işaretle, ”Bütün dünyanın kabul ettiği ve bir çok ülkenin altında imzası bulunan bir anlaşmadan bir ülkenin çekilmesi İran’ın bu anlaşmadan çekilmesi için bir sebep teşkil etmez” dedi.

Laricani, Amerika’nın İran aleyhindeki tek yanlı yaptırımlarına da işaretle, ”İran’ın büyük bir ülke olduğunu, yetişmiş uzman gücü ve diğer imkanlarıyla bu yaptırımların üstesinden gelecek güçte olduğunu’ söyledi.

İran’ın dış siyasetine de temas eden Laricani, İran’ın komşu ve bölge ülkeleriyle yakın ilişkiler içinde olmayı hedeflediğini ve bunun yeni bir siyaset olmadığını ve İslam inkılabının başından beri bu siyasete sahip olduğunu söyledi.

İran Meclis Başkanı, İran’ın nükleer programına da işaretle, ”İran nükleer meselede hiç bir ülkenin yardımına hesap açmamış ve bel bağlamamıştır ve bugün İran’ın nükleer alanda geldiği konumu inkar edilemez bir gerçektir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.