Ali Laricani: Bazı ülkelerin terör örgütlerini bir maşa gibi kullanması, büyük stratejik bir hatadır

  • 03 Haziran 2015
  • 815 kez görüntülendi.
Ali Laricani: Bazı ülkelerin terör örgütlerini bir maşa gibi kullanması, büyük stratejik bir hatadır

İran İslami şura meclisi başkanı, Tahran’ın tüm alanlarda Amman ile ilişkileri geliştirmek istediğini söyledi.
İslami şura meclisi ajansının bildirdiğine göre meclis başkanı Ali Laricani dün Ürdün’ün Tahran yeni büyükelçisini kabulünde başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgedeki krizlerin pratikte Müslümanların enerjisini aşındırdığını ve sadece Siyonist rejim ve destekçilerinin çıkarları doğrultusunda olduğunu söyledi.
Ali Laricani bölgede mevcut karmaşık durumdan kurtulma yolunun bulunması için bölge ülkeleri arasında işbirliğin zaruri olduğuna işaretle, bazı ülkelerin terör örgütlerini bir maşa gibi kullanmasının büyük stratejik bir hata olduğunu, zira terörist gruplara desteğin tüm bölge ülkeleri için bir çok güvenlik sorunu beraberinde getirdiğini söyledi.
Ürdün’ün Tahran yeni büyükelçisi Abdullah Ebumaren de tekfirci gruplar tehdidinin bölge güvenliği için ciddi bir tehlike ve Siyonist rejimin yararına olduğunu söyledi.
Abdullah Ebumaren ayrıca Amman’ın başta Suriye olmak üzer bölgedeki krizlerle ilgili tutumunun en baştan itibaren siyasi çözüm üzerinde olduğunu ifade ederek, tekfirci gruplara karşı mücadelede diğer ülkelerle işbirliğini olumlu karşıladığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.