Ali Laricani: İran İslam Cumhuriyeti İslam ümmetinin birlik ve vahdetini sürekli olarak vurguluyor

  • 06 Temmuz 2015
  • 732 kez görüntülendi.
Ali Laricani: İran İslam Cumhuriyeti İslam ümmetinin birlik ve vahdetini sürekli olarak vurguluyor

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, İslam ülkelerinin bugünkü durumunu çok sorunlu niteledi.

Dün akşam Tahran’da İslam ülkeleri büyük elçileri ile bir araya gelen İslami Şura meclisi Başkanı Ali Laricani, terörist akımların oluşturulması ve İslam ülkelerinin terör ve kaos ortamına sürüklenmesinin çok korkunç ve gizli planlar doğrultusunda gerçekleştiğini bildirdi.

İslami Şura Meclis haber ajansının bildirdiğine göre Ali Laricani, bazı muktedir ülkelerin terör örgütlerinin oluşturulmasında rollerinin bulunduğunu, bu ülkelerin özellikle Suriye, Irak ve Yemen’de kriz oluşturduklarını bildirdi.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, terör olayı ve İslam ülkelerinin terör ve kaosu ortamına sürüklenmesinin, İslam ülkelerinin kendi güçlerini toparlayarak Siyonist İsrail rejimine karşı kullanmalarına engel teşkil ettiğini söyledi.
Bu sorunun kökünü, İslam ülkelerinin kendi içindeki zafiyetlerde aramak gerektiğini ve düşmanın bu zafiyeti kullanarak kendi hedeflerini gerçekleştirmeye çalıştığını bildirdi.

Laricani ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti kurucusu rahmetli İmam Humeyni’nin İslam ümmetinin vahdet ve dayanışmasını, İslam inkılabının asıl hedeflerinden biri olarak açıkladığını, bu doğrultuda İran İslam Cumhuriyetinin İslam ümmetinin birlik ve vahdetini sürekli olarak vurguladığını ve İran’ın bu hususta öteki ülkelerden önde olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.