Ali Laricani: Nükleer mesele İran’ın Filistin’e olan desteğine bir halel getiremez

  • 08 Temmuz 2015
  • 920 kez görüntülendi.
Ali Laricani: Nükleer mesele İran’ın Filistin’e olan desteğine bir halel getiremez

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Filistin meselesinin İran için stratejik bir konu olduğunu hatırlatarak, İran’ın nükleer konusu çözülse de çözülmese de, İran halkının Filistinlilere desteği konusuna bir halel getirmeyeceğini belirtti.

Laricani bugün Kudüs’ü Özgürleştirme aktivistleriyle yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin halkını savunmanın İslami bir görev olduğunu kaydetti.

İslami Şura Meclisi Başkanı, Kudüs Günü’nün Rahmetli İmam Humeyni’den yadigar olduğunu hatırlatarak, bunun İslam ümmetinin en kutsal hedeflerinden biri haline geldiğini kaydetti.

Siyonist rejimin bölgesel ve uluslar arası boyutlarda artan şirretliğine işaret eden Laricani, İslam ülkelerinin zafiyetinin buna sebep olduğunu kaydetti.

Laricani, sözlerinin devamında, Siyonist rejimin İran’ın nükleer konusunda endişe ve kaygı duyduğunu dile getirerek, şu sıralarda işgal rejiminin telaşının arttığını kaydetti.

İslami Şura Meclisi Başkanı, İran ile 5+1 grubu arasında yapılacak anlaşmanın bölgede istikrara katkı sağlayacağını da belirtti, bunun hiçbir ülkenin zararına olmayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.