Ali Mutahhari: Filistin İslam ülkelerinin birliğiyle daha erken özgürleşir

  • 07 Haziran 2018
  • 1.173 kez görüntülendi.
Ali Mutahhari: Filistin İslam ülkelerinin birliğiyle daha erken özgürleşir

İran İslami Şura Meclisi başkan vekili Ali Mutahhari, müslümanlar arasında savaş ve tefrikayı İslam düşmanı siyonistler lehine olarak nitelerken, ”Eğer İslam ülkeleri müttehit olurlarsa Filistin’in özgürlüğü daha erken gerçekleşir’ dedi.

İran meclis başkan vekili, Moskova’da Riyanovisti haber ajansında düzenlenen bir oturumda yaptığı açıklamada, suni terör rejimi İsrail’in varlığının devam etmesinin asıl sebebinin İslam ülkeleri ve müslümanlar arasındaki ihtilafların olduğunu belirterek, ”Buna rağmen, İran İslam İnkılabı, siyonist rejim için alanı daraltmıştır’ dedi.

Mutahhari, İran’da İslam inkılabından öncesinde siyonistlere yönelik mücadelenin İslami direniş şeklinde hayat bulduğunu ve bugün siyonistlere karşı verilen İslami direniş ve intifadanın terör rejiminin ciddi olarak kaygısına neden olduğunu söyledi.

Filistin Meselesi’nin çözümü konusunda İran’ın planına işaret eden İran meclis başkan vekili, İran İslam Cumhuriyetine göre, bütün Filistinli mültecilerin topraklarına dönmesi, serbest seçimlerin düzenlenmesi ve Filistin’in geleceğine dair Filistinlilerin karar vermesini teklif ettiğini belirterek aksi halde Filistin için direnişten başka çıkar yolun olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.